Telefon

774036344

E-mail

kozorozik@seznam.cz

Otevírací doba

Po - Pá: dle objednání

Máme tu poslední měsíc roku s číslem 12. Čas bilancování a otvírá se i vnitřní účetnictví, co se nám za uplynulý rok povedlo a co tak úplně ne. Věřte ale, že v daný okamžik se rozhodujete vždy správně! Vezmete tu správnou rovnici poskládáte neznámé do vzorečku a vyjde vám ten nejlepší možný výsledek. To až zpětný pohled může ukázat, že směr kterým jsme se vydali obsahoval i úskalí, kterým bylo nutné čelit a to se nemuselo úplně líbit. Dalo by se říci, že člověk je takový sběrač…sbírá zkušenosti a dodává příběhům ten punc prožitku a opravdovosti. Někdy jsou zkušenosti lehčí tzv. „S prstem v nose“ a někdy ta přeshubná hoooodně bolí!

Přichází také čas adventní, který je o usebrání a ztišení se do svých vnitřních světů. Jedním z nich je zcela určitě Cesta srdce💓.

Dává nám pocítit a procítit vše, co se děje kolem nás, co se nás týká, kde jsme citově vázaní, kam vkládáme své city, kde si otvíráme srdíčko…. A také kde nám chování a jednání druhých hlava/srdce nebere. Mince má vždy dvě strany. Cesta dobrosrdečnosti je sice namáhavější, ale za to kouzelná a nemusí to nutně znamenat, že jste dobroblbec. Znamená to jen tu zkušenost nejcennější, že najdete rovnováhu v braní a dávání. V tento měsíc nás čekají čtyři adventy a všechny nesou svá poselství…tak se můžete těšit každou adventní neděli. A teď k výběrům…..

💞Cesta č.1 – Ó….Vy jste se ale rozjeli….pozor, přizpůsobte rychlost! Jsou tu možné všelijaké překážky(mohou být i lidské) a je vyžadována vaše plná pozornost a oči dokořán…obezřetnost! Cesta je bezpečná za předpokladu, že najdete správnou míru! No jo, já vím…co to jako je? A v čem? No i když je obrázek zalitý sluncem jedete na logiku. Záběr je vpravo z odbočky z parkoviště, kde jste si odpočinuli, což je v mé řeči cesta do budoucnosti a je nutné se něčeho vzdát…nechat něco za zády. Možná právě přes paprsky dost dobře nevidíte. Chce to soucit – myslete i na sebe. Máte tendenci být samozřejmostí a brát se samozřejmě. Jenže to, co je pro vás samozřejmost, u toho může druhému spadnout brada. Zadívejte se teď na svůj život……přehrajte si svůj obyčejně neobyčejný den! Už to vidíte? Vidíte, co všechno zvládáte a děláte pro druhé? A teď zlomek toho, udělejte pro sebe….Takže zvedám prst…Zpomalit a pořádně se rozhlédnout! Na světě je krásně.

💞Cesta č.2 – Vy toužíte po klidu a už ho i vyhledáváte. Víte co chcete, kam jdete, co proto musíte udělat. Jen ten klid na ty kroky chybí. Je zapotřebí aktivovat přirozené síto. Co tím je myšleno? Všichni máme svůj batoh jménem „Minulost“. U někoho je to jen malá příruční kabelka , u někoho zmíněný batoh a u někoho loďák, někdy i dvoukolák a vy jste zapřaženi jako mula. S malou kabelkou se tolik nenadřeme jako s loďákem natož s dvoukolákem, což? Je tedy zapotřebí se podívat na to, co táhneme v tomto zavazadle. Mohou tam být i věci jako očekávání druhých, křivdy, zlomená srdce a spousty dalších! Dejte si tu práci a vezměte jednu věc po druhé a zjistěte si jak hodně je to pro vás ještě důležité?! Můžete překvapivě zjistit, že to svou váhu již dávno ztratilo, jen váš pohled to nechává na stejném místě. Pokud to není tak důležité, propusťte to. Pokud je to aktuální řešení, zvolte si podporu sebe, nikoliv očekávané plnění představ druhých. Začněte realizovat své vize, plány….život. Síto se aktivuje samo, změníte totiž své obvyklé chování, což se mnohdy nelíbí, neakceptuje ba dokonce neodpouští! Takové bilancování na konec roku před vstupem do roku nového. Tak hodně štěstí!

💞Cesta č.3 – Ahoj Trojky…vaším tématem, pro tento měsíc, je Zrcadlení! Co vidíte kolem sebe? Co zažíváte za situace? Co se vás bezprostředně týká? A co vám to říká? Líbí či nelíbí se vám tento pohled? Je ten pohled do bližšího nebo vzdáleného okolí? A co byste s tím mohli dělat, pokud se vám to nelíbí? Vaše volba vás vede k učení se, poučení se a k zamyšlení. Žádá se hlubší ponor, ne jen cesta po povrchu. Patrně přijdete na to, že něco se vás bezprostředně týká a něco kolem pouze prochází a nevyžaduje to větší pozornost natož vaší angažovanost. Tam se můžete naučit dost důležitou věc, respektování toho, že to někdo tak má a s vaším životním postojem to nemá nic společného! A tam se od toho prostě obraťte a neřešte. Důležité je rozlišit pravdu od tzv. O-pravdy a to není vždy úplně jednoduché. Příběhy kolem vás se mohou totiž stavět na stejném základu, ovšem povšimněte si, že kolik účastníků, tolik jiných „opravd“ a od všech se můžete dozvědět…tak se to skutečně stalo! Buďte obezřetní a poskládejte si příběhy jako puzzle. Chce to jen chtít a dáte to, držím pěsti.

Tak to by bylo…našli jste své odpovědi? Přeji prosinec s otevřeným srdcem, plný lásky, naděje a možná i zázraků✨. Těším se na setkání i zpětné vazby od vás!

Pokud se rozhodnete podpořit mou písemnou tvorbu finančním darem, zašlete jakoukoli částku na č.ú.7861060277/0100…děkuji…s láskou 💞Pavka Burdová masaze_pavka

Doporučené články