Telefon

774036344

E-mail

kozorozik@seznam.cz

Otevírací doba

Po - Pá: dle objednání

🍀Element Dřevo 15.2. – 14.5.🍀

V rozcestníku pro únor zmíněná informace o přechodu z elementu Voda…do elementu nového a tím je Dřevo. Přichází s datem 15.2 a setrvá až do května.
Voda je čistič a je primárně spojený s emocemi. V tento čas nám do cesty vstupovaly situace, které vyžadovaly naše reakce a dále se potom prokázalo zda máme situace zmáklé nebo, že musíme ještě hodně popracovat, aby se daly zařadit do kolonky s prstem v nose. No, musím sebekriticky přiznat, že rezervy tu stále jsou! Ovšem co se podařit mělo, to se podařilo a co ne, zpracuje se příště. Možná není nasnadě vše vyřešit hned, ale podle toho jak jsme na řešení emocí připravení. Ona to je totiž někdy vážně jízda!
No a co nás čeká s elementem Dřeva?
Dřevo nádherně voní a vnímám ho jako výživu a vše s výživou spojené, také „vcucne“ vodu. Dřevo je velmi důležité pro posilu očisty jater a žlučníku, což jsou orgány, které jsou přiřazené k tomuto období.
Pamatujme tedy na to, čím vyživujeme svá těla, co jim „dopřáváme“…a zda je to pro nás skutečná výživa nebo jen náhražky jídla. O jídle by to mohlo být i na dlouho, ale velkým pomocníkem je zaměření se na to…na co mám v poslední dny chuť?
To co vstřebáváme není jen jídlo a tekutiny, ale také vztahy, situace, zážitky, prožitky, lidé blízcí i vzdálenější. A tady se zaměřujeme na to kým, čím se obklopujeme. Je to výživa, že ještě dlouho setrvá pocit pohody, radosti a úsměvů nebo jste po setkání vycuclí a zralí na spánek? Asi nemusím zmiňovat, co je ta skutečná výživa, že? No a někdy můžeme taky ironicky konstatovat „tvl, to byla fakt výživa!“
A ještě jedna myšlenka…že vše souvisí se vším, to všichni víme. Spojitost zrak a bříško… to co, koho vidíme nás umí naladit, pohladit, vytvořit příjemno, radostné pocity, které vyvolávají i chuť nebo pachuť a znechucení, někdy i smutek až pláč či vztek. Zkuste jít nakupovat když máte hlad, nákup bude zaručeně větší než když jdete po obědě a vaše pohárky dostaly co potřebovaly.
Chuť aktivuje touhu – náš vnitřní oheň a to souvisí zase s naším spalováním, trávením.
Takže pokud máme v životech stereotip a koloběh šedé rutiny, může se stát, že už na nic nemáme chuť(nemusí se nutně týkat jen jídla). Chybí ta správná motivace, inspirace, už máme rádi ten svůj klídek a děláme věci tak jak se přece má. A co trochu adrenalinu do žil? Pokud tam není vyváženost, rovnováha naše orgány nemají ty správné stimuly proč by to jako měly dělat, když se jim nechce, že? Naše mysl se potřebuje těšit, když se těší, je tam radost a chuť věci dokončovat, ba dokonce nové vyhledávat…a ano u toho je někdy nutnost čelit něčemu novému, to nás zase trénuje(ve smyslu nemít strach) na věci další, protože tím životem kráčíme krok za krokem a čekají nás různé životní výzvy.
I když to tak venku nevypadá směřujeme do jara se symbolikou jdu do něčeho nového. Vše se bude probouzet, můžeme se tedy taky připojit a začít s něčím novým…nastartovat se. Dřevo je jangové tedy aktivnější, může být i tvrdší v podání (slovem, činem, výhřevností)… to by také mohlo být ku pomoci.
Hlasový projev tohoto elementu je křik až řev doprovázený zlobou a hněvem, smyslem je zrak. Můžeme konstatovat a určitě i známe…vzteky nevidím! A taky si můžeme představit jak funguje papiňák, hm?
Energie dřeva stoupá nahoru, dá se přirovnat k růstu stromu. Můžete pociťovat pálení žáhy, bolest hlavy, vznětlivost, podrážděnost(většinou vychází z pochybnosti o sobě samotných, také z nedostatku lásky), vysoký krevní tlak, bolesti kloubů, mezižebří.
Vaší oblíbenou hláškou se může stát „Jdu to rozchodit“ (obzvláště ti, co nechtějí ublížit slovem, být agresivní, plivat jedy se základem zloby a hněvu) Když se rozpohybujete, energie se rozproudí a úleva přichází téměř okamžitě.

🍀Harmonie elementu – motivace, inspirace, spořádanost, lehkomyslnost. Dopřát svému tělu dostatek pohybu, třeba jen procházky na čerstvém vzduchu, Také dostatek tekutin. To mi připomíná jednu zákaznici, které jsem se zeptala na základě její velmi suché pokožky… co se stane s kytkou, když jí nebude zalévat…a ona se zamyslela a řekla mi….CHCÍPNE! No takže tak…
Z bylinek je více než vhodné používání Ostropestřce Mariánského nebo Energy Regalen. Ještě nezařazujeme do jídelníčku syrovou stravu.

🍀Disharmonie elementu – napětí, agrese, frustrace, hněv, zloba, přísnost, migrény, deprese, hormonální nerovnováha. Je blokovaná snaha se plně prosadit a vyjádřit. Ambice se mění v aroganci, odvaha směřuje do agrese, nevyváženost, nerovnováha

🍀Aromaterapie – Růže, Bergamot, Grapefruit, Řebříček, Neroli, Pelargonie

Tradiční čínská medicína doporučuje – Kordyceps, Digest, Antilipidový čaj, Ikan


Tak se opatrujme a něco pro sebe i udělejme….s láskou💞 Pavka Burdová

Pro podporu mé písemné tvorby finančním darem, zašlete jakoukoli částku na č.ú.7861060277/0100…děkuji

Doporučené články