Telefon

774036344

E-mail

kozorozik@seznam.cz

Otevírací doba

Po - Pá: dle objednání

Jako první nás vždy napadne, že je to fyzické…po zranění, opotřebování, špatné držení těla, věk. Ale jak na větu, informaci nahlížet v takových nácti, či ceti….když je koncovka sát plus, vychází to tak nějak logicky. V první řadě se zde zabýváme tím, že bolest je informace, která může vést ke změně!

Jenže ono je v tom i něco jiné, tzv. jiné úhly pohledu – opravdy. Za bolestí zad jsou i emoce, stres, zátěž ve smyslu v životě si prostě nakládám dost na svůj hrb. Také slýcháme větu …to je úděl, je to těžké, to neřeším, házím to za hlavu(Vtipně kam asi…no na záda!)

A tak se dostáváme k informaci, že bolest nám ukazuje jakési propojení psyché (duše) a soma (tělo)…psychosomatika.

Páteř má 33 – 34 obratlů a představuje ochranu, podporu, oporu pro člověka. Rozděluje se na 5 úseků. Dnes si poukážeme na první a to je krční část a obratle jsou označeny písmenem C.

Část první

Krční páteř C1 – C7

Co nám bolest v těchto místech může naznačovat? Co se zde schovává? Máme zde hlasivky, máme zde štítnou žlázu, krk je spojnicí mezi hlavou a hrudníkem. Díky krku můžeme dát gestem jasně najevo souhlas či nesouhlas, díky hlasivkám se smíme i ozvat v případě, že se nám něco nelíbí. Také se můžeme smíchem zajíkat, takže naše řeč ukazuje zda je plná radosti. Slova, která vychází z krku ústy mohou být plná nenávisti, zloby, zášti tzv čtít síru, prskat jedové sliny nebo láskyplná, radostná, nadějeplná, hladivá, soucitná…. a tím se dostávám k zásadní informaci o vlastním rozhodnutí! Krční páteř je zcela určitě propojená se situacemi, kde je zapotřebí učinit rozhodnutí! Což bývá pro spoustu lidí náročné, těžké, plné stresových faktorů. Krk je z mého pohledu přemostění mezi logikou(hlava) a citem(srdce)

Krk a šíje

Pokud se objeví bolest v této oblasti, položme si tyto otázky

1. Držím hlavu vzhůru nebo jí vždy pokorně skloním a ustoupím?

2. Znám svou hodnotu, dokážu si uhájit své a zajistit si životní prostor?

3. Trápím se pocity viny?

4. Jak jsem na tom s přílišnou sebekritikou?

Ploténky jsou měkkou součástí mezi jednotlivými obratli a jejich výhřez poukazuje na informaci zastavení, znehybnění bolestí.

Těším se u další části…Hrudník. Mějte krásný den bez bolesti….s láskou Pavka

Doporučené články