Telefon

774036344

E-mail

kozorozik@seznam.cz

Otevírací doba

Po - Pá: dle objednání

Co si o tomto pojmu dokážete představit? Svobodu nejen v myšlenkách, ale i v postojích? Všude? Opravdu všude? Doma, v práci, s přáteli, v kině, divadle, restauraci, na benzínce…všude se očekává, že se nějak budete chovat, vypadat že? Pokud nezapadnete, lidi se dívají skrze prsty nebo raději jinam, v dalším případě vám bude udělena lekce o slušném chování. Co je slušné chování? Kdo určil, co je slušné a co už ne? Kde jsou hranice?

Vše si určujeme sami. Situaci vidíte nebo prožíváte a máte na vybranou, buď se vám to líbí nebo ne…když se vám to líbí, máte z toho pozitivní zážitek, v opačném případě, kdy se nám situace nelíbí, naše tělo si tuto informaci, tento zážitek uloží jako negativní. Co je ovšem negativní pro vás, nemusí být negativní pro jiného. Každý máme své originální nastavení, smýšlení, myšlenkové pochody a svoje hranice. To co nás všechny nutí hrát hry a přizpůsobovat se je, že si myslíme, když nebudu takový/á, nevyhovím, bude mi to způsobovat problém…pohádám se, zbytečný konflikt, raději vyhovím a přizpůsobím se. Z dlouhodobého hlediska, ale vrstvíme křivdy, ublížení…situaci nejen, že nemůžeme strávit, ale začne nás ovlivňovat jako celek zevnitř. Takže malá kapička jedu, otráví celého člověka. A věděli jste, že říct „NE“ se smí a není to špatně? Že nemusíte vyhovět každému ve všem?

Pokud tedy nevíte, jak …..v situaci se zastavte, dýchejte, pokuste se zklidnit mysl i když se vám to zdá absolutně nemožné a nesmyslné. Věřte, že to lze, když budete chtít. To, že budete vynervení, nikomu a ničemu nepomůže. V okamžiku, kdy situace už nebude působit jako horká káva v klíně, můžete věc rozebrat…to co se mi stalo, bylo pro mě pozitivní? Vaše tělo vám odpoví, ihned…pokud přijde zloba, rozladění, víte, že šlo o negativum. Pokud se po vašem tělě rozleje vlna blaženosti, tak není důvod něco řešit, protože nám je v téhle situaci prostě a jednoduše dobře. V prvním případě nám to vytvořilo nekomfortní pocit, něco má na de mnou moc ….a teď se můžete rozhodnout, zda věc strpíte nebo se vám to prostě nelíbí a něco s tím uděláte. Možnost volby. Změníte nastavení a v tu chvíli se stáváte opravdovými, protože se stavíte sami za sebe, za svůj pocit, který vám nevyhovuje. Taky pomůže věci pojmenovat…pokud vám do úst přijdou jadrná slova, je to v pořádku. Klidně si zanadávejte, zadupejte, zakřičte…prožijte si ten pocit. Slova, která obsahují písmeno R se vřele doporučují!!!

Uvědomit si, někdy hodně bolí, ale pokud si dobrovolně navlékáte masku a jdete hrát hry, nikdy nebudete opravdoví a v lásce , v srdci. Přeji krásný, opravdový den….Pavka

P.S. Pokud se rozhodnete podpořit mou písemnou tvorbu finančním darem, zašlete jakoukoli částku na č.ú.7861060277/0100…děkuji

Doporučené články